Extra

Hva gjør Extra for en mer bærekraftig verden?

1_Extra_logo_hvit_bakgr_RGB.png
#extrastoltsponsoravnorskfriidrett

Som en del av Coop-familien er det naturlig å arbeide etter de samme bærekraftsmålene som Coop Norge. I tillegg til å arbeide målrettet med bærekraftsmålene under har Extra valgt å legge en ekstra innsats innenfor sunnhet og helse (FNs bærekraftsmål #3 God helse).

Arbeidet med sunnhet og helse står også helt sentralt i aktiveringen av sponsoratet med Norsk Friidrett. Det er altså ikke tilfeldig at det er grovbrød Ingebrigtsen brødrene fronter i Extra sine butikker, at Karsten Warholm har vært benyttet inn i kampanje for å spise mere fisk og at Amalie har frontet sunnere alternativ gjennom et eget oppskriftshefte.

Som Coop medlem får du også 11% bonus på all fersk frukt og grønt når du handler i Extra. Dette er jo en økonomisk fordel som inspirerer til å spise litt mer frukt og grønt

FN 3.png

 

Bilde Extra.png

   

God helse

God helse

Coop og Extra har flere gode tiltak for å bidra til god folkehelse. De jobber blant annet målrettet med å redusere salt, sukker og fett i sine egne merkevarer. De har også et stort fokus på salg av mer frukt og grønt, grove kornprodukter, fisk og sjømat. Og gjennom sitt samarbeid med Norsk Friidrett er de med på å inspirere til sunn livsstil og fysisk aktivitet.

Anstending arbeid og økonomisk vekst

Anstending arbeid og økonomisk vekst

Krever anstendige arbeidsforhold ved kjøp av varer og tjenester og følger opp kravene. Bruker sertifiserte risikoråvarer.

Ansvarlig forbruk og produksjon

Ansvarlig forbruk og produksjon

Har nullvisjon for kasting av mat. Utvikler emballasje og produkter med bedre miljøegenskaper. Inspirerer kundene til å ta bærekraftige valg.

Stoppe klimaendringene

Stoppe klimaendringene

Coop og Extra jobber målrettet mot å redusere egne klimautslipp og energiforbuket sitt, samt legge tilrette for mer vegetarisk kosthold.

Bærekraftsmål 14 – Livet under vann

Bærekraftsmål 14 – Livet under vann

Coop og Extra selger fisk og skalldyr fra sertifiserte kilder og selger ikke rødlistede arter. Det jobbes målrettet  til reduksjon av og opprydding av plastsøppel.

Livet på land

Livet på land

Selger papir og treverk fra bærekraftige kilder. Har streng palmeolje-policy. Føre-var holdning til GMO.

Samarbeid for å nå målene

Samarbeid for å nå målene

Samarbeider med myndigheter, organisasjoner og fagmiljøer for å nå bærekraftsmålene våre. Lytter til medeierne og kundene.